MARS. 2017: BENEDICTE ADRIAN I NY MUSIKKVIDEO
Åge Sten Nilsen og bandet Ammunitions stiller i årets Melodi Grand Prix-finale, med låten "Wrecking Crew". I musikkvideoen får man se Benedicte i ukjent form - omgitt av strippere i limousin! Videoen kan du se her:

www.dagbladet.no/kultur/benedicte-adrian-med-mannlige-strippere-i-ny-grand-prix-musikkvideo/67377484

 

 

VÅREN 2017: BENEDICTE ADRIAN BAND
Lenge siden denne hjemmesiden har vært oppdatert. Det skal jeg få gjort noe med! Arbeidet har begynt i kulissene...

Nytt av 2016 er Benedicte Adrian Band, hvor jeg samarbeider med Gisle Haaland (keyboards), Jon-Erik Gretland (gitar), Tore Johannes Skauen (trommer/perc.) og Sven Vidar Stenhammer (bass). Uttrykket er rocka, med improvisasjoner som grenser til jazz, og med repertoar som spenner fra Which Witch, Nightwish og Kate Bush til splitter nye låter. Vi har allederede gjort en håndfull konserter, og i 2017 starter vi med: 

1. april: Stopp Pressen, Oslo (ingen aprilsnarr!)
7. april: Kulturhuset Gleng, Sarpsborg
3. juni: Lindeberg kulturfestival, Oslo
13. juni: Høybråten Velforenings parkkveld, Oslo (på hjemmebane!)

Det blir flere konserter i 2017, så følg med! 
 

 

 

DES. 2016: THE SHOW MUST GO ON - CHRISTMAS SPECTACULAR! 
Over 450.000 mennesker over det ganske land har så langt opplevd "The Show Must Go On", med Åge Sten Nilsen i førersetet. Med drøyt 30 mennesker på scenen, Queens udødelige sanger, utvalgte solister og visuelle effekter er det en mektig opplevelse.

Julen 2016 er det ny sjanse til å få med seg julespesialen, og Benedicte Adrian er igjen invitert som solist. Lillestrøm kultursenter besøkes 2. desember, 18:00 - les mer her.

 

 

2. SEPT. 2016: BENEDICTE ADRIAN BAND PÅ BRYN
Stemmen fra "Nattens dronning", "Which Witch" og Dollie er tilbake på Olsen på Bryn 2. september 2016. Denne gangen med et splitter nytt band, som består av 4 håndplukkede musikere. Uttrykket er rocka, med improvisasjoner som grenser til jazz.

Fikk du med deg singelen "Full narkose"? Nå kommer flere nye låter på norsk fra Benedicte, i tillegg til utdrag fra hennes karriere med Ingrid Bjørnov. Kate Bush og smakebiter fra "Which Witch" står også på programmet. Oppsaljenta Benedicte er tilbake i toppform - kommer du?

Bandet består av Jon-Erik Gretland (gitar), Gisle Haaland (keyboard), Sven Vidar Stenhammer (bass) og Tore Johannes Skauen (trommer). Konserten starter 20:00. Du kan lese mer her

 

 

NOV/DES. 2015: DET BLIR NY RUNDE CHRISTMAS SPECTACULAR!
Tradisjonen tro er Benedicte Adrian med når "Christmas Spectacular" åpner dørene før jul. "Christmas Spectacular" er med Åge Sten Nilsen i førersetet, og er blitt en godt innarbeidet juletradisjon for mange. På repertoaret står høydepunkter fra Queens karriere. I år besøker de følgende spillesteder: 

27. november: Parkteatret, Moss (20:30),
28. november: Parkteatret, Moss (20:30),
04. desember: Stavanger Konserthus (20:30),
05. desember: Kilden Kulturhus Kristiansand (18:00),
18. desember: Lillestrøm kultursenter (20:30),
19. desember: Lillestrøm kultursenter (dobbel! 17:00 og 20:30).

For mer info, se: http://www.agestennilsen.com/no/events/13. DESEMBER 2015: JULEKONSERT I SINSEN KIRKE
Søndag 13. desember inviteres det til stemningsfull julekonsert for hele familien i Sinsen kirke i Oslo. Hovedartist er Benedicte Adrian, og med seg har hun bl.a. Åge Sten Nilsen og Sinsen ungdomskorps.

Merk at det er to konserter! Den ene begynner 16:00 (dørene åpner 15:30), og den andre begynner 19:00 (dørene åpner 18:30). Varighet er ca. 90 minutter.

Billetter kan kjøpes via billettservice: https://www.billettservice.no/event/julekonsert-benedicte-adrian-med-age-sten-nilsen-og-sinsen-ungdkorps-billetter/475387NOVEMBER 2015: BENEDICTE I MASTERCHEF-FINALEN
Fem deltakere står igjen i finaleuken i TV3s Masterchef - og Benedicte Adrian er en av dem! 
http://www.tv3.no/masterchef-norge/finaleuke-i-masterchef-norgeDESEMBER 2014: HAPPY NEW YEAR SHOW
Benedicte Adrian og Partymix inviterer til fargesprakende romjulsshow på Radisson Blu Beitostølen. Datoen er 28. desember i år, fra 19:00. Det er ikke urealistisk å forvente musikk fra ABBA og Kate Bush, men forvent også det uventede... Hotellet stiller med lokalbuss og med barnepass, så alt ligger til rette for en spektakulær kveld! 

Les mer om arrangementet på hotellets nettsider: 
http://www.beitostolen.com/Arrangementskalender/03-Vinter/nytt-rsshow-med-benedicte-adrian-8471.pageNOVEMBER 2014: KIRKENS BYMISJON-KONSER
T
Onsdag 19. november deltok Benedicte på konsert for Kirkens Bymisjon på Kongsberg, i anledning deres 5-års-jubileum. Andre deltakende var blant andre Hans Erik Dyvik Husby, Maria Solheim, Drammen Internasjonale Gospelkor, Kongsberg kulturskole og biskop Per Arne Dahl. Pressen skrev bl.a. at "En forkjølet Benedicte Adrian fortsatte med sine gullstrofer til "You raise me up". Til tross for forkjølelsen var det få tegn til at Adrian hadde glemt tonene hjemme denne kvelden i det hun akkompagnerte gospelkoret i sin aller første gospellåt til "Amazing Grace".". 

Her er noen bilder fra arrangementet, tatt av fotograf Irene Lislien: 

 


SEPTEMBER 2014: 
Det blir ny runde "Christmas Spectacular" med Åge Sten Nilsen! Les mer herJUNI 2014: UTE MED NY SINGEL! 
Det er over 5 år siden Benedicte Adrian ga ut sin første soloplate, julealbumet "Desember". Men hun har over 30 års fartstid som artist i inn- og utland, sammen med Ingrid Bjørnov (Dollie / Dollie de Luxe / Adrian/Bjørnov) og som soloartist. Singelen "Full narkose" handler om hvor vanskelig det er å finne av-knappen når hverdagen spiser oss opp. I jakten på å gjøre alt riktig, ender vi fort opp med å ville slippe alt. Noen som kjenner seg igjen?

Les mer her: 
http://www.benedicteadrian.no/Nysingelutenå.aspx 


DESEMBER 2013: CHRISTMAS SPECTACULAR
Med Åge Sten Nilsen, på Folketeateret i Oslo


DESEMBER 2012: CHRISTMAS
 SPECTACULAR 

Med Åge Sten Nilsen, på Chat Noir i Oslo. Se bilder her! 


NOVEMBER 2011: BENEDICTE FLYTTER TIL NORGE

Etter 12 år i Frankrike flytter Benedicte nå tilbake til Norge. 


JUNI 2011: BENEDICTE ER PÅ FACEBOOK
Visste du at Benedicte Adrian også 
er å finne på Facebook?MAI 2011: BILDER FRA FJORÅRETS KORSLAG PÅ TV2


To bilder fra "Team Benedicte", som deltok i Det store korslaget på TV2 i 2010. Som Oslolag flest ble de tidlig slått ut av konkurransen. Benedicte deltok derimot indirekte i innspurten med Team Bjarne, som hadde stor suksess med et "Which Witch"-medley.

 NOVEMBER 2010: OMPALSINE

Da jeg var liten ble jeg kalt for Dictus. Jeg vokste opp på Oslos “beste østkant” på 70-tallet. Utifra dette springer historien om Ompalsine. 

“Rundingen”, en klynge rekkehus innenfor et gjerde, dannet rammen for en ganske beskyttet barndom - men farene lurte likevel... 
Frank og Stein - eller “Frankenstein” som de ble kalt - var noen skikkelig skumle bøller på 13 år, og de kunne feks lure små barn til å gjøre dumme ting som å slå falsk brannalarm. Den det var lettest å lure var 4 år gamle Cathrine (lillesøstra mi). Den det var lettest å få sint var pappa. Den som strakk seg lengst for å beholde husfreden var mor, eller Frøken Fjong, som far kalte henne, og den som fikk skylda, var Ompalsine! Ompalsine var en sint og slem baby som selv pappa måtte passe seg for. Det var bare Cathrine som hadde sett henne, men selv om hun innstendig ba Ompalsine om å holde seg unna, så hjalp det ikke. Ting ble knust, søtsaker forsvant og pappa ble sint!" 

Fram til nå er jeg mest kjent som sangerinne og komponist og det er første gang jeg forteller historiene fra min barndom. Selvfølgelig har jeg laget musikk til! Det er en veldig viktig del av stemningen i fortellingene. En slags "film-musikk" på radio!

Nyskjerrig? Gå ikke glipp av “Ompalsine” når sendingene starter på nrk Radio SUPER hver dag fra 22 til 26 november kl 18:30! 
DESEMBER 2010: JULEKONSERTER


Plakat for julekonsertene Benedicte er med på i desember.
DESEMBER 2010: JULEKONSERTER


Benedicte Adrian deltar i år på julekonsert med Gaute Ormåses, Sølvguttene og Sinsen ungdomskorps. I første omgang er det planlagt tre konserter i Trefoldighetskirken i Oslo, den 16. og 17. desember. Billetter er allerede i salg hos 
Billettservice!10.09.10: FILMPREMIERE!

Det er omsider klart for premiere på Brødrene Dal-filmen "Vikingsverdets forbannelse". Benedicte har en prominent rolle som Kristin Lav-vannsdatter, og bidro også på den musikalske siden med sangen "Holder du av meg?". Filmen har premiere på flere av landets kinoer den 10. september 2010, og er en bearbeidet versjon av utendørsforestillingen som ble spilt i Tusenfryd i 1997. 

Det holdes førpremiere på Colosseum kino i Oslo, og her stiller naturligvis Benedicte. Med opptil flere sommerfugler i magen, ifølge henne selv! Les mer om hennes minner og tanker om filmen her:
http://benedicteadrian.no/Velkommen.aspx

SEPTEMBER 2010: BENEDICTE GÅR TIL FILMEN...

Scene-forestillingen med Brødrene Dal og Vikingsverdets forbannelse ble filmet foran et ellevilt publikum i Vikingland på Tusenfryd (Oslo) sommeren 1997. Dette opptaket har nå blitt bearbeidet, lyden har blitt digitalisert,- noen nye animasjons-filmsnutter etc. er lagt til og det er en oppdatert versjon som nå er klar for et kino-publikum.

Trond Kirkvaag deltok i forestillingen via storskjerm og dette blir den siste produksjonen med de sagnomsuste Brødrene Dal. Tom Mathisen har selvfølgelig fortellerstemmen og dette er skikkelig fin underholdning som nordmenn vet å sette pris på! Benedicte spiller rollen som Kristin Lavvannsdatter, datteren til Badejarlen, og hun forelsker seg i Sigurd Høyvannsbukser... Brødrene Dal ankommer selvfølgelig vikingtiden med sin tidsmaskin.

Brødrene Dal og Vikingsverdets Forbannelse blir premiere-klar i september 2010.05.02.10: WHICH WITCH I KORSLAG-FINALEN


Folket fikk stemme frem hvilke numre de helst ville se igjen i finalen av "Det store korslaget 2010" på TV2. Hele 45% av stemmene gikk til "Which Witch"-medleyet Team Bjarne fremførte tidligere i vinter! Det var Team Åge som utfordret Bjarne Brøndbo og hans kor til å fremføre medleyet, og det ble gjort til stor suksess. Åge Sten Nilsen, som spilte bøddelen i "Which Witch" i 2007, mener han bør ha et snev av æren for Team Bjarnes suksess: 

"- Vi ga jo Team Bjarne gullnummeret deres, siden det var den de fikk av oss som utfordringslåt. Which Witch-medleyen ble noe nytt i et ellers ganske så kjedelig låtvalg hvor koret har fått få utfordringer, sier Åge om konkurrenten."

Så blir det spennende å se om "Which Witch" fører Team Bjarne helt til topps! Kanskje ser vi også mer til "Team Benedicte"? Finalen går av stabelen fredag 05. februar fra klokken 20:00.

Les mer på 
TV2 sine nettsider

Her kan du se 
første fremføring av WW-medleyet


Åge Sten Nilsen 
som WW-bøddel (anmeldelse)02.01.10: DET STORE KORSLAGET
Så er det altså i gang, det store korslaget på TV2. Benedictes kor er valgt, og består både av gamle kjenninger, nye ansikter og sågar Benedictes multitalent av en bror. Koret hadde som åpningsnummer "Staying alive". Benedictes kor konkurrerer mot korene til blant annet Åge Sten Nilsen, Bjarne Brøndbo og Simone Larsen, og det blir spennende å følge slagene fremover....
 Kanskje har Benedicte en fordel via sin forkjærlighet for kor?

-Jeg har alltid elsket kor, og Ingrid Bjørnov og jeg har alltid skrevet inn masse kor i musikken vår. I «Which Witch» så skrev vi inn masse kor uten grunn, for det er så fint!

På den annen side så pleier Oslo-korene å gjøre det dårligere enn andre. Mulig det er større lokalpatriotisme utenfor hovedstaden? Det Store Korslaget sendes på TV2 hver lørdag, og om du ønsker å beholde Team Benedicte i programmet, så stem! Det kan gjøres via å ringe inn nummeret som oppgis på skjermen, eller også ved å sende SMS med korets nummer til 26400.

Du kan følge Benedictes blogg på 
TV2 sine nettsider, og også se reprise på korinnslagene. 05.10.09: DET STORE KORSLAGET
Hallo! Som dere kanskje så av min nye velkomst-hilsen, så skal jeg være med på TV2 sin nye runde av" Det store korslaget". Det skal gå direkte på lufta i januar/februar 2010. Vi skal snart gjøre audition på sangere, så dem av dere som kan synge og er fra Oslo, eller bor der, må virkelig melde seg! 19.03.09: "MARKUS OG JULIE"
I 2007 ble musikalen "Markus og Julie" satt opp på Trøndelag Teater i Trondheim. Musikalen er basert på en av Klaus Hagerups
 bøker om Markus, og er et samarbeid mellom Hagerup, Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian. 

Sist gang var det voksne, profesjonelle i hovedrollene. Denne gangen skal rollene bekles av barn og ungdom, idet det er Barnebyteateret som står bak oppsetningen. Arnulf Haga har regi, og premieren er 19. mars, i Festiviteten i Levanger. 

Les mer her28.12.08: "GODE MINNER" I ROMJULEN
10. november ble det avholdt en festforestilling på Chat Noir i Oslo, med tittelen "Gode minner". Den satte fokus på temaet demens, noe arrangørene håpet ville bidra til å bryte ned noen av tabuene rundt temaet.

Mange kjente ansikter bidro på dette arrangementet - Ingrid Bjørnov og Dennis Storhøi stilte som konferansierer, og Benedicte Adrian opptrådte, sammen med Heine Totland, Elisabeth Andreassen, Marian Aas Hansen, Valkyrien Allstars, Finn Schøll m.fl. Forestillingen sendes på TV2 i romjulen, nærmere bestemt 28. desember. 23.12.08: "LILLE-JULENØTTER"

Lille julaften sendes programmet
 "Lille-julenøtter" på TV2. Programleder er Espen Eckbo, og Benedicte stiller som en av gjestene.  Da blir det både humor og jul!12. og 13.12: PLATESIGNERING!
I løpet av helgen skal Benedicte på ulike kjøpesentre for å signere sin nye CD "Desember". 
Musikkverket på CC Vest blir besøkt, mulig også flere steder. Tidspunkt er foreløpig uvisst...12.12.08: NITIMEN
Benedicte deltar fredag 12. desember på Nitimen (09:05) på NRK radio. Her får lytterne kanskje en snikpremière på Benedictes nyskrevne "Jeg ha'kke vaska gølvet".... Opptaket blir sendt i romjulen. Les mer på 
Nitimen sin nettside02.12.08: "MIDT I HÅRDEST VINTER" PÅ TV2
Tirsdag 2. desember opptrer Benedicte på "God morgen, Norge" på TV2. Hr skal hun synge "Midt i hårdest vinter", som er med på juleplaten "Desember".

Den er av mange anmeldere utpekt som platas beste spor, men Benedicte og koret har faktisk ikke sunget den samme. Benedictes vokal ble lagt på et eksisterende opptak av koret, til ære for korets avdøde dirigent, som var en venn av Benedicte.
30.11.08: FRELSESARMÉENS JULEKONSERT
Frelsesarméen avholder julekonsert i Oslo Konserthus den 30. november. Her vil Benedicte bidra, sammen med Rein Alexander, Elisabeth "Bettan" Andreassen, DDE og Frelsesarmeens egne musikalske krefter. 

Konserten starter 15:00 (med ytterligere en konsert klokken 19:00), og billetter kan kjøpes via Billettservice (815 33133) eller hos Oslo Konserthus (23 11 31 11). Prisen er 325,- for voksne, og 220,- for barn/honnør. Les mer påFrelsesarméens nettsider.17.11.08: TETT PÅ NETT
VG nett har hver mandag en interaktiv sak hvor folk kan stille spørsmål til ukas kjendisgjest, og så kommer svarene på løpende bånd. Benedicte var gjest mandag 17. november. Hun ble spurt om det meste... Svarene kan leses på 
VG sin nettside. Et eldre "Tett på nett"-intervju ligger er også tilgjengelig17.11.08: SOLOPLATE
Etter 13 Dollie-plater, medvirkning på minst 30 andre plater, utallige konserter og TV-opptredener, sceneroller og prosjekter, er nå Benedicte Adrian klar med sin første solo-CD.

Den heter "Desember", og var å finne i alle landets musikkbutikker fra mandag 17. november.

Platekompaniet har valgt henne ut som en av sine 10 "favoritter" før jul, og med god grunn: platen er gjennomarbeidet og vakker, original og klassisk på samme tid. Det er egenkomponert materiale og kjente og kjære julesanger, og det synges på norsk, fransk, engelsk og latin. Gjesteartister er Trond Hallstein Moe, Rein Alexander, Nordstrand kirkekor, samt Benedictes egne barn!

Man kan kjøpe både lydspor og hele platen via 
BigBox sin nettside, og her kan man også høre smakebiter.

Anmeldelser av platen legges ut på løpende bånd 
HER

   
Logg inn    Registrer      Søk